علت نامنظم شدن پریود بعد از چهل سالگی
تغییر در پریود یا به عبارت بهتر، نامنظم شدن پریود، به سادگی بخشی از روند افزایش سن است. همانطور که وارد دهه 40 از زندگی خود می شوید، این احتمال وجود دارد که انتقال طبیعی به یائسگی را آغاز کنید. این مرحله انتقالی به نام قبل از یائسگی شناخته می شود و یکی از علائم بسیار رایج آن نامنظم شدن پریود بعد از چهل سالگی است. بنابراین این موضوع جای نگرانی ندارد!
اما با این حال، نامنظم شدن پریود، می تواند نشانه ای از تغییرات مختلف یا اضافی در بدن باشد که ممکن است نیاز به مراجعه به متخصص زنان داشته باشد. بنابراین اگر می خواهید با علت نامنظم شدن پریود بعد از چهل سالگی بیشتر آشنا شوید و نگرانی های خود در این زمینه را کاهش دهید، حتما در ادامه با خوب میشی همراه بمانید.
پیشنهاد مطالعه: راهکارهای قطع سریع پریود خانگی | قرص برای قطع خونریزی قاعدگی
نامنظم شدن پریود یعنی چه؟
یک چرخه قاعدگی طبیعی از اولین روز آخرین قاعدگی تا شروع قاعدگی بعدی محاسبه می شود و به طور متوسط 28 روز طول می کشد. با این حال، برای اکثر زنان، چرخه قاعدگی ممکن است چند روز بیشتر یا چند روز کمتر از 28 روز باشد. در واقع، طبیعی است که بین 21 تا 35 روز بین قاعدگی ها فاصله داشته باشید.
چیزی که باعث می شود چرخه قاعدگی نامنظم باشد این است که طول دوره قاعدگی به طور قابل توجهی تغییر کند. در واقع، یک دوره پریودی نامنظم علاوه بر اینکه طول آن بسیار متفاوت است، بلکه می تواند شامل چرخه ای نیز باشد که بیشتر از هر 21 روز یا کمتر از هر 35 روز اتفاق می افتد.
اگر در دهه 40 سالگی هستید و یک دوره پریود نامنظم را تجربه می کنید، به احتمال زیاد این موضوع نشانه ای از پیش یائسگی است.
پیشنهاد مطالعه: 6 دلیل اصلی خونریزی رحم چیست ؟ | خونریزی رحم قبل و بعد از پریود
یائسگی چیست؟
این نامی است که به مرحله گذار بین سالهای باروری کامل یک زن به مرحله یائسگی داده می شود. این مرحله می تواند بین یک تا ده سال طول بکشد و معمولاً در اواسط دهه 40 شروع می شود، اما می تواند خیلی زودتر یا دیرتر نیز شروع شود. اگرچه برخی از خانم ها مستقیماً وارد دوره یائسگی می شوند و متوجه هیچ تغییری نمی شوند اما اکثر زنان نوعی تغییرات را قبل از شروع یائسگی تجربه خواهند کرد که ممکن است برایشان ناراحت کننده باشد و نامنظم شدن پریود بعد از چهل سالگی یکی از این تغییرات است!
به غیر از نامنظم شدن پریود، علائم دیگری نیز وجود دارند که نشان دهنده پیش یائسگی هستند:
گرگرفتگی
عرق شبانه
مشکل در خوابیدن
خلق و خوی پایین یا اضطراب
کاهش میل جنسی
خشکی واژن و ناراحتی در حین رابطه جنسی
مشکلات حافظه و تمرکز
برخی از این علائم می توانند کاملاً مشخص باشند، اما اغلب، زنان متوجه نمی شوند که وارد دوران پیش یائسگی شده اند. این موضوع به این دلیل است که اگرچه عادت ماهانه نامنظم شده است اما ممکن است علائم را با PMS (سندرم پیش از قاعدگی) اشتباه گرفت. بنابراین داشتن قاعدگی نامنظم بعد از چهل سالگی، سیگنالی است که نشان می دهد بدن به سمت پایان سال های باروری حرکت می کند.
چه چیزی باعث این تغییر در بدن می شود؟
این موضوع عمدتاً به هورمون ها که به نوعی پیام رسان های بدن هستند و از طریق جریان خون حرکت می کنند تا بر عملکردها و فرآیندهای مختلف تأثیر بگذارند، مربوط می شود. هنگامی که یک زن وارد میانسالی می شود، تخمدان ها شروع به تولید کمتر استروژن می کنند. همچنین تخمدان ها فولیکول های کمتری تولید می کنند که باعث می شود تخمدان ها نسبت به هورمون لوتئینیزه کننده (LH) و هورمون محرک فولیکول (FSH)، دو هورمون ضروری برای تولید مثل و تنظیم استروژن، پروژسترون و تستوسترون، کمتر پاسخ دهند. این کاهش استروژن و نوسانات هورمونی می تواند علت تغییر و نامنظم شدن پریود بعد از چهل سالگی باشد.